Flybook
Image default
Kinderen

Eenvoudig een auto besturen

Vaak als vaders voor hun kinderen een afstand bestuurbare auto kopen, denken ze dat dat ook zo even is uitgelegd. Maar het is nog niet zo heel makkelijk om een auto te besturen, je moet namelijk goed de gebruiksaanwijzing lezen, voordat je zo’n auto kan gebruiken. Natuurlijk is het wel zo gemaakt, dat kinderen ermee kunnen spelen. Maar je moet wel even goed kijken welke knop waarvoor is. Het is namelijk jammer dat een kind zo dadelijk alleen maar in rondjes kan rijden met het besturingskastje, omdat die simpelweg niet weet hoe die werkt. Dus lees altijd eerst even goed door hoe het werkt, want dan kun je er optimaal plezier van beleven.

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing

De controller van een afstand bestuurbare auto ziet er op het eerste gezicht nog best ingewikkeld uit. Het lijkt op een soort boormachine, alleen zonder beitel eraan. Kinderen gaan vaak al aan alle knopjes en wieltjes draaien, waardoor de auto op hol kan slaan, dus kijk eerst even goed waar alles voor is. Je begint namelijk met de aan- en uitknop. Het is namelijk jammer dat je de controller dag en nacht aan hebt staan, want hierdoor loopt die continu leeg en heb je hem hele dagen aan de oplader zitten. En er is niks zo vervelends dan een controller die continu leeg is en niet gebruikt kan worden.

Hoe werkt de controller van de RC auto?

Je hebt een wiel aan de zijkant zitten die er voor zorgt dat je links en rechts kunt gaan met de auto. Links draaien is naar links gaan en rechts draaien is naar rechts gaan, logisch. Daarnaast heb je een Dual Steer Rate knop op je controller zitten die je kunt instellen op hoe scherp je wil sturen. Ligt eraan wat voor weg je neemt, hoe meer obstakels op de weg, hoe scherper je wil sturen. Vaak voor kinderen zet je de RC auto niet te scherp. Anders kunnen ze ook nog dingen kapot maken aan de auto of aan andere voorwerpen. Als laatste heb je nog de gashendel, hier kun je aan trekken en deze geeft dan gas. Dus je de trekker naar voren dan rem je juist. Het is niet erg ingewikkeld, maar je moet altijd wel even hebben gelezen hoe het werkt.