Flybook
Image default
Kinderen

Je zwangerschap in vogelvlucht

Wanneer je zelf nog nooit bevallen bent van een kindje en nu voor het eerst zwanger bent, komt er uiteraard heel veel nieuws op je af. Want hoe verloopt een zwangerschap stap voor stap? Waar moet je als aanstaande moeder rekening mee houden gedurende de 40 weken die je zwanger bent? Het antwoord is: met van alles en nog wat! Wil je weten hoe een zwangerschap er in vogelvlucht uitziet? Dan moet je snel verder lezen, want in dit blog geven we je de beste tips om je eigen zwangerschap goed te monitoren!

Volg de groei van jouw toekomstige wonderbaby van moment tot moment

Als aanstaande moeder wil je natuurlijk graag optimaal genieten van je zwangerschapsperiode. Dat kun je perfect doen door de zwangerschap per week te volgen via een handige zwangerschapskalender. Je ziet dan hoe het embryo snel uitgroeit tot een echte baby. Verder biedt een zwangerschapskalender, zoals de kalender van Meer Voor Mama’s, nuttige informatie over wat er van jou als zwangere vrouw wordt verwacht. Denk hierbij aan gezonde voeding, de termijnecho en/of de twintigwekenecho volgen, zelf geestelijk en lichamelijk fit blijven, et cetera!

De twintigwekenecho: een spannend maar vaak mooi moment!

Een van de spannendste momenten tijdens de zwangerschap is de twintigwekenecho als je 20 weken zwanger bent. Deze echo laat zien of alles aan je baby’tje gezond is of, en dat is natuurlijk niet te hopen, er ontwikkelings- of gezondheidscomplicaties zijn. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen goed en krijg je te horen dat je een gezond jongetje of meisjes op de wereld mag gaan zetten.

Wat gaat het worden: borstvoeding of flesvoeding?

Tijdens de zwangerschap moet je ook goed nadenken over de vraag of je flesvoeding of borstvoeding gaat geven aan je kindje. Zowel bij borst- als bij flesvoeding moet je je goed voorbereiden en de juiste spullen kopen. Regel dit tijdig, zodat je straks rustig kunt bevallen!