Flybook
Image default
Electronica en Computers

Een zelfbouw 3d printer kopen

Tegenwoordig zijn de 3d printers steeds populairder geworden en met regelmaat ook privé gebruikt. Naast de steeds betere mogelijkheden van de 3d printer is er ook een steeds grotere doelgroep met o.a. de zelfbouw 3d printers. Wanneer we alleen al kijken naar de mogelijkheden dan zien we dat de community de afgelopen jaren dusdanig groot is geworden dat er heel veel nieuwe ontwerpen beschikbaar zijn. Het 3d printen is de hobby sfeer nu overstegen en voor veel mensen is de 3d printer een zinvol object geworden. Natuurlijk zijn de prijzen gedaald maar door de zelfbouw 3d printer voor een ieder betaalbaar geworden.

Welke kennis is noodzakelijk voor het bouwen van je eigen 3d printer

Natuurlijk moet je wel enige affiniteit hebben met techniek om een 3d printer zelfstandig in elkaar te kunnen zetten. Maar toch is het met vooral de Prusa i3 3D printer een stuk eenvoudiger vanwege de verschillende componenten die snel in elkaar zijn te zetten. Bovendien wordt er een goed stappenplan bijgeleverd met uitgebreide beschrijving hoe de 3d printer optimaal in elkaar dient te worden gezet. Ook zijn er veel voorbeelden op internet te vinden met zelfs complete video instructies van gebruikers van een 3d printer die het complete stappenplan voor de bouw stapsgewijs bespreken en voordoen.

Welk type zelfbouw 3d printer moet je kiezen

Natuurlijk is deze keuze volledig vrij maar wanneer je een 3d printer binnen dit segment wilt aanschaffen en de prijs een rol speelt is niet alles mogelijk. Beneden de 500 euro heb je verschillende Prusa 3d printers die je als zelfbouwpakket kunt aanschaffen. Deze printers hebben als voordeel dat ze modulair zijn uit te breiden met extra componenten. Het voordeel is dat meer geavanceerde 3d prints uiteindelijk ook mogelijk zijn. De Ultimaker is natuurlijk een begrip in de 3d printing wereld en ook hier is voor net geen 1000 Euro een zelfbouw 3d printer te bestellen. Let wel op dat deze printer wel wat moeilijker is zelfstandig in elkaar te plaatsen maar daarentegen heb je wel een top printer.

https://www.prusa3d.nl