Flybook
Image default
Vakantie

Herfstvakantie – voor broodnodige ontspanning

De herfstvakantie. Sommigen zien het als een extraatje op de zomervakantie. Er zitten inderdaad ook niet eens zoveel weken tussen het einde van de zomervakantie en het begin van de najaarsvakantie. Overslaan dan maar, dat weekje extra? Nou… er is nogal wat voor te zeggen om dat toch niet te doen. Voor het geld hoef je het vaak niet te laten. De prijzen in het najaar zijn een stuk aangenamer dan bij een zomervakantie. Dat geldt niet alleen voor vluchten en accommodatie boekingen. Ook ter plaatse gehuurde zaken of activiteiten doen minder aanslag op je beurs.

Nog even de zon en blije kinderen

Van alle voordelen van de herfstvakantie is er eentje zonneklaar: het kan een zomers toetje worden van de zomervakantie. Zelfs binnen Europa trein of vlieg je naar nog heel wat weldadige zonbestemmingen. Terwijl het in eigen land al behoorlijk druilerig weer kan zijn, lonken de zonnebanken van Cyprus, Malta, Zuid-Italië, Griekenland, Spanje en Portugal. Een heerlijke shot zon is welbesteed aan je lichaam. Een tweede voordeel telt als je kinderen hebt. Want die krijgen dus van school najaarsvakantie. Ga je ze de hele dag thuis houden, dan worden het bankzitters en schermpjes staarders. Kinderen, overdag thuis, kunnen de stress bij jezelf behoorlijk doen toenemen. Voor quality time kiezen met je kids is aan te raden. En hoe doe je dat beter dan huis en haard even achterlaten en een avontuurlijke of spannende trip boeken? Dat hoeft de spuigaten niet uit te lopen. Veel campings hanteren aanlokkelijke herfst tarieven.

Agenda even aan de kant in de herfstvakantie

De oktober vakantie is ook leuk omdat je eigen agenda daar om vraagt. Na de zomervakantie is je dagschema snel weer overvol gelopen. Die druk moet feitelijk even van de ketel. Er een paar dagen of twee weken op uitgaan is dan zalig. Dat hoeft niet eens in het buitenland, dan kan ook in eigen land. Met als extraatje dat je je reistijd zo kort mogelijk houdt. Na je terugkeer merk je meteen dat je er weer een tijd tegen kan. Ontspanning dient niet alleen voor een gezond lichaam, zeker ook voor een relaxte geest.

Citytrip tijd

Nog een voordeel: dit is de perfecte tijd voor die citytrip waar je het al zolang met je partner of vrienden over had. In Rome heeft de bakkende hitte plaats geruimd voor heerlijke nazomer zon. In Sevilla is het kwik ineens naar aangename getallen gedaald. In Florence zijn de toeristen rijen heerlijk uitgedund en Barcelona biedt ineens ook meer budget mogelijkheden. De herfst is een dankbare tijd voor citytrips. Valt er een drupje regen, zoals in Bilbao, dan duik je topmusea binnen. Heb je wel kinderen, dan kun je ze toch op citytrip meenemen. Zoveel mogelijkheden: bijvoorbeeld een tripje Parijs en dan kamperen in de buurt van Disneyland Parijs!

Herfstvakantie met glans in stad en natuur

De steden zijn in de herfstvakantie gezelliger. De natuur is dat ook: pakketten bladeren, goud en geel, herfstbossen worden sprookjesachtig. Ga je naar Praag, dan hoef je daarvoor de stad niet eens uit. Vanaf de Karelsbrug loop je zo de Petrin Tuinen binnen, een magnifiek hellend terrein met bos en park. Wil jij er in de herfstvakantie even tussenuit? Ga dan snel naar de website van 27 vakantiedagen en ontdek wat er mogelijk is!