Flybook
Image default
Vakantie

Leukste bestemmingen voor een autovakantie

Ben jij van plan een autovakantie te boeken dit jaar? Een autovakantie houdt in dat je op vakantie gaat met de auto of een auto huurt op locatie. Je verblijft dan niet op één vaste plek, maar rijdt rond door een regio, streek of land. Dit type vakantie is erg leuk, omdat je zo veel vrijheid hebt over wat je doet, waar je heen gaat en hoe lang je ergens blijft. Zoek jij een mooie bestemming om heen te reizen? Hieronder vind je wat leuke ideeën en tips voor een autovakantie.

Zuid-Spanje

Als je op zoek bent naar een grote regio om te verkennen, is Zuid-Spanje een van de beste opties. Je hebt in het zuiden van Spanje de regio’s Andalusië en Murcia, met veel mooie steden, dorpen en bezienswaardigheden. Geniet van steden als Sevilla en Almeria. Het is hier altijd erg mooi weer, ook als je buiten de zomer reist. Vooral voor langere rondreizen zijn deze regio’s erg leuk. Het landschap is ook adembenemend en erg divers. Je kunt er ook goed (winter)sporten. Er valt genoeg te doen dus.

Griekse eilanden

Wil je een wat kleiner gebied verkennen met de auto, met tussendoor wat rust aan het strand of in het zwembad? Dan zijn de Griekse eilanden ook ideaal met de auto. Je moet dan natuurlijk wel een auto huren, want helemaal reizen met de auto op de boot duurt lang en is erg duur. Kies een wat groter eiland uit om te verkennen, zoals Kreta, Cyprus, Rhodos of bijvoorbeeld het mooie Zakynthos. De Griekse eilanden hebben allemaal een eigen stijl, cultuur en mooie steden en geschiedenis. Hierdoor zijn ze allemaal uniek en mooi om een keer gezien te hebben.

Kroatië

Een minder bekende bestemming onder Nederlanders is Kroatië. De laatste jaren wordt dit land steeds populairder voor vakanties. Het is er meestal erg mooi weer in de zomer en Kroatië heeft prachtige stranden, steden en gebouwen. Als je nog nooit in Kroatië bent geweest, is dit zeker een aanrader. Vanaf Nederland is het wel een stuk rijden, dus het kan soms prettiger zijn om te vliegen en op locatie een auto te huren.