Flybook
Image default
Eten en drinken

Top vijf redenen waarom salades gunstig zijn

Ooit gehoord van de term “EEN SALADE PER DAG HOUDT ZIEKTE EN VEROUDERING TEGEN”? Ja, je leest het goed! Afgezien van hun inherente uitstekende smaak en knapperige textuur, evenals hun prachtige kleuren en geuren, eet je een aanzienlijke portie verse , kan elke dag rauwe groenten aanzienlijke gezondheidsvoordelen bieden.

Dit artikel zal u informeren over enkele buitengewone gezondheidsvoordelen die u kunt hebben door regelmatig salades te eten.

Een bron van natuurlijke vezels

De natuurlijke vezels zijn overvloedig aanwezig in bladgroenten en rauwe groenten, en elke dag voldoende vezels krijgen biedt tal van gezondheidsvoordelen. Het helpt bij het verlagen van het LDL-gehalte, ook wel bekend als slechte cholesterol, en houdt de bloedsuikerspiegel onder controle. Bovendien helpt Fiber darmaandoeningen te voorkomen door de regelmatige stoelgang te herstellen. Het is gebleken dat vezelconsumptie het recidief vermindert en een verscheidenheid aan maligniteiten voorkomt, waaronder colorectale, borst-, mond-, keel- en slokdarmkanker.

Je kunt avocado, broccoli, wortelen en suikermaïs kopen om een ​​rijk vezelgehalte te hebben in je dagelijkse leven voor het geval je een pauze nodig hebt van salades.

Nutritionele voordelen van groenten en vers fruit

We hebben allemaal gehoord dat verse groenten en fruit belangrijk zijn voor onze gezondheid en ons welzijn, maar het is goed om er af en toe aan herinnerd te worden. Het is van vitaal belang om een ​​breed scala aan groenten en fruit in zoveel mogelijk smaken te consumeren. Het is eenvoudig en lekker om ze te combineren in een salade.

Bladgroenten, de basis van elke salade, zitten boordevol voedingsstoffen. Boerenkool, spinazie, bietengranen, waterkers en Romeinse sla behoren tot de beste supergroenten. Voor iets anders, probeer verse sjalotten toe te voegen om een ​​beetje extra aan je salade toe te voegen.

Perfect voor gewichtsbeheersing

Als je voor je voorgerecht een vezelrijke salade eet, voel je je eerder verzadigd en krijg je minder calorieën binnen in vergelijking met de maaltijd zonder salade. Hoe meer verse groenten je in je salade kunt opnemen, hoe meer goede effecten je mag verwachten. Salades helpen bij het opstarten van gewichtsvermindering en zorgen voor een betere gewichtsbeheersing. Het maakt je kleiner en toch gespierder omdat het alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt zonder de extra calorieën.

Verbeter spierprestaties

Nitraten zijn een chemische stof die in de meeste salade groenten wordt aangetroffen, met name spinazie en andere salade groenten (sla, rucola, paksoi, enzovoort). Dit bevordert de eiwitsynthese, vooral in de spieren, waardoor ze sterker en efficiënter worden. De voedingsstoffen in spinazie helpen niet alleen om botten te versterken, maar helpen ook om de prestaties van mitochondriën te verbeteren, dit zijn kleine structuren in onze cellen die helpen om energie te creëren en onze spieren te informeren en te versterken.

Verbetert en scherpt uw ​​gezichtsvermogen:

Salades met veel wortelen, paprika’s of andere zeer groene bladvoeding kunnen uw zicht helpen verbeteren. Dit komt door de hoge niveaus van vitamine A, carotenoïden, luteïne en zeaxanthin in hen. Dit zijn vitamines, mineralen en fytochemicaliën die helpen bij de aanpassing van lichte en donkere ogen en bij schade door hoogenergetisch licht. Degenen die veel tijd besteden aan het kijken naar computerschermen, virtuele gamers en enthousiaste tv-kijkers zouden baat hebben bij het verhogen van hun dieet van vitamine A-rijke groenten en fruit en het beschermen van hun ogen.