Flybook
Image default
Zorg

Je kronen in Turkije laten zetten

Omdat het in Turkije goedkoper is om tanden te laten behandelen wordt er door veel Nederlanders vaak gekozen voor de goedkope kronen in Turkije. Deze worden dan tegen een zeer lage prijs gezet, waar je in Nederland de hoofdprijs voor betaald. Je wil uiteraard wel dat dit van een goede kwaliteit is, maar dat is in dit land zeker het geval. De tandzorg is daar ontzettend groot en de kennis daarvan is erg goed. Voor Turkse begrippen zijn de kronen in Turkije wel erg prijzig, maar voor Nederlandse begrippen is het echt een koopje en is het zonde om dat dan in Nederland te gaan laten plaatsen als je voor veel minder geld naar het buitenland kunt gaan. Daarbij moet je uiteraard wel rekening houden met de kosten die je maakt voor de reis en het verblijf, maar vaak is dit zelfs nog minder dan wanneer je de kronen in Nederland laat zetten. 

Vakantie

Wat mensen ook vaak doen wanneer ze de kronen in Turkije willen laten zetten, is dat ze er een vakantie aan vast plakken. Dan ben je geen geld kwijt in principe aan de reis en het verblijf en heb je gewoon voor je vakantiegeld een vakantie naar Turkije, waarbij je de kronen in Turkije gelijk kunt laten zetten. Op die manier heb je dus helemaal geen kosten, alleen de goedkope behandeling bij de tandarts die je moet betalen. 

Verzekeren

Soms is het ook nog eens zo dat de verzekering hier een deel van kan dekken. Dat is wel even afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten. Heb je bijvoorbeeld een verzekering afgesloten die geen hoog eigen risico hebt en je hebt een aanvullende verzekering dan kan het nog wel eens zo zijn dat je de kosten compleet of grotendeels mag terugvragen bij de verzekering. Dan is het natuurlijk helemaal ideaal om de kronen in Turkije te laten zetten.