Flybook
Image default
Marketing

Hoe kun je een evenement het best promoten via Facebook?

Ga je een evenement organiseren, dan is promoten via Facebook een slimme manier om mensen in contact te brengen met jouw evenement. Met alleen een Facebook evenement aanmaken ben je er nog niet. Dat doen dagelijks heel veel mensen en bedrijven. Nadat je het evenement hebt aangemaakt dien je nog een aantal stappen te ondernemen. Welke stappen je zou moeten ondernemen om jouw Facebook evenement te promoten en daarmee de gewenste doelgroep te bereiken, gaan we je in dit artikel uitleggen.

Zorg ervoor dat je evenement opvalt

Wanneer je een evenement aanmaakt maar deze niet duidelijk zichtbaar is, wordt hij waarschijnlijk niet door veel mensen bekeken. Heb je voor je bedrijf of evenement een Facebookpagina? Plaats het evenement dan op die pagina. Daar heb je als het goed is al volgers die het evenement voorbij zien komen wanneer jij er een aankondiging over plaatst. Zorg daarbij voor een duidelijk, volledig bericht dat mensen aanspreekt. Gebruik eventueel schaarste, maar niet meteen. Dat is niet heel geloofwaardig. Een aantal dagen of weken voor het evenement is het mogelijk om termen als ‘bijna uitverkocht’ te gebruiken, zodat mensen sneller actie ondernemen.

 

Optimaliseer je pagina

Die bedrijfs- of evenementenpagina die je op Facebook hebt, moet wel optimaal ingericht zijn om er het meeste effect mee te behalen. Heb je die Facebookpagina nog niet gemaakt, doe dat dan direct. Het is vervolgens mogelijk om het tabblad ‘Evenementen’ bovenaan de tabbladen op je pagina te zetten. Daardoor valt deze het meest op. Dit doe je onder het kopje ‘Tabbladen beheren’ in het keuzemenu. Het is ook mogelijk om de onderdelen in het linker menu op je pagina te wijzigen en de evenementen daarbij bovenaan te plaatsen. Wil je voortaan automatisch een bericht plaatsen op je Facebookpagina wanneer je een nieuw evenement organiseert? Vink dan de optie aan bij het tabblad ‘Evenementen’ dat je nieuwe evenementen op de tijdlijn wilt publiceren.

 

Voeg je evenement ook aan andere Facebookpagina’s toe

Afhankelijk van het soort evenement dat je organiseert en het aantal personen dat erbij betrokken is, is het mogelijk om een bestaand evenement ook aan andere pagina’s toe te voegen. Zijn er bedrijven die jouw evenement sponsoren of komt er iemand optreden met een eigen Facebookpagina? Ga dan naar het evenement, klik op ‘meer’, vervolgens op ‘uitnodigen’ en selecteer ‘toevoegen aan pagina’. Selecteer daar de Facebookpagina’s van mensen en bedrijven die een rol spelen bij je evenement. Zo ontstaat er snel meer bereik, want de volgers die de andere pagina’s al hebben opgebouwd krijgen op die manier ook actuele informatie over het evenement te zien op hun tijdlijn.