Flybook
Image default
Marketing

Maak indruk met een 3D animatie

Maak indruk met een 3D animatie

In iedere serieuze marketingstrategie is video en/of animatie inmiddels niet meer weg te denken. Er is echter zoveel aanbod dat het een steeds grotere uitdaging is om op te vallen tussen al deze video content. Een 3D animatie is een mooie kans hiervoor. Bij een 3D animatie is namelijk alles mogelijk, er zijn geen beperkingen. Hierdoor kun je jouw fantasie er helemaal op los laten en zoveel uitpakken als je wilt. Het hoeft natuurlijk niet… maar het kán wel. En dat zorgt voor kansen om een gave animatie te creëren die echt een onvergetelijke indruk achterlaat. Maar om een 3D animatie te maken moet je wel weten wat je doet, want er zijn specifieke en specialistische vaardigheden voor nodig. Daarom is het aan te raden een professionele partij in te schakelen, zoals animatiestudio ZoomWorks, waar je jouw 3D animatie laat maken.

Een 3D animatie laten maken bij ZoomWorks

ZoomWorks is een videomarketingbureau dat zowel videoproducties als animaties maakt. Ze hebben een enthousiast team van audiovisuele specialisten dat veel ervaring heeft met het maken van onder andere 3D animaties. Termen zoals modelling, texturing, rendering, keyframes en nodes zijn een tweede taal voor de 3D animators van ZoomWorks. Maar voordat zij hard aan de slag gaan vind er eerst een kennismakingsgesprek plaats. De online marketeers van ZoomWorks vragen je de hemd van het lijf. Hoe meer ze van jou en jouw product of dienst te weten komen, hoe beter zij dit kunnen vertalen naar een concept voor jouw 3D animatie. Daarna gaan de grafisch designers aan de slag met het neerzetten van een stijl voor jouw animatie, waardoor je een eerste beeld krijgt van de uitstraling. Wanneer iedereen enthousiast is worden het concept en de stijl verder uitgewerkt tot een storyboard: een soort stripverhaal van jouw animatie. Als alle voorbereidingen zijn gedaan is het tijd voor het leukste werk: animeren. Totdat er uiteindelijk een knaller van een 3D animatie ligt waar iedereen achter staat.

De doorlooptijd van een 3D animatie

Iedere 3D animatie is weer anders. Het is altijd maatwerk. De ene 3D animatie kost dan ook wat meer tijd om te realiseren dan de andere. Omdat er andere eisen aan zitten, het een andere stijl is, het om complexere materie gaat of verzin het maar. Er zijn veel factoren die invloed hebben op hoe lang een 3D animatie laten maken duurt. De factor met de grootste invloed? Wederzijdse afhankelijkheid. Hoe sneller jij reageert, hoe eerder ZoomWorks weer verder kan, hoe eerder jouw 3D animatie af kan zijn. Maar let op! Want het werkt ook de andere kant op. Reageer jij laat of ben je slecht bereikbaar, dan kan het dat jouw 3D animatie wat langer op zich laat wachten. Over het algemeen ligt de doorlooptijd tussen de vier en zes weken. Maar het kán dus sneller.

Wil jij een 3D animatie laten maken?

Zit jij er over te denken om een 3D animatie te laten maken? Of ben je benieuwd naar welke 3D animaties ZoomWorks al heeft gemaakt en wat er allemaal mogelijk is? Neem dan eens een kijkje op hun website, je kunt veel voorbeelden vinden in hun portfolio. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon even bellen, ze vertellen je er graag meer over!

https://zoomworks.nl/3d-animatie-laten-maken/