Flybook
Image default
Marketing

Tips: Het maken van een flyer

De meerwaarde om flyers drukken

Flyers worden vaak vergeten als het gaat om reclame uitingen, dit omdat het vaak gezien wordt als ouderwets en het dan ook niet veel effect meer gaat hebben. Maar dat is zeker niet waar, met de juiste weetjes is een flyer een perfect marketingtool. Je kunt je flyers zelfs vandaag nog in je huis hebben als je ze besteld bij uwprinter.nl. Uwprinter.nl ontwerpt ook de flyer voor u met onze eigen interne DTP’s en ontwerpers. Maar natuurlijk kunt u ze ook zelf maken. Hiervoor volgen enkele tips.

Bepaal eerst je doelgroep voor je reclame uitingen

Als aller eerste, denk na over wie jouw doelgroep gaat worden, wil jouw doelgroep aangesproken worden met ‘u’ of juist liever met ‘jij’? Met welke problemen zou jij hun kunnen helpen en wat wil jij graag dat ze komen te weten van jou? Vanuit hier zou je kunnen beginnen met het schrijven van je teksten. Bij het schrijven van de teksten is het belangrijk om pakkende titels te gebruiken; hierdoor zal de lezer sneller geïnteresseerd zijn om de flyer te lezen. Gebruik niet te lange teksten maar leg in het kort uit wat jouw korting/actie of evenement inhoudt. Verdere informatie kun je kwijt op je website. Wil je dit nou wel, kies dan voor een folder. Ook voor folders kun je bij uwprinter.nl terecht. Onderscheid jezelf op de flyer, vertel waarom mensen naar jou zouden moeten gaan en wat jij anders doet dan de concurrentie.

Val goed op met je drukwerk

Laat ook enkele kenmerken van jouw bedrijf voorbij komen op je flyer. Hierdoor zullen mensen je sneller gaan herkennen als ze weer dezelfde foto, je logo of stijl elders zullen zien. De contactinformatie is heel belangrijk. Als mensen je flyer lezen hebben ze er niks aan als ze niet weten hoe ze met je in contact kunnen komen. Maak daarnaast ook gebruik van call to action door je social media kanalen erbij te plaatsen waardoor je weer nieuwe volgers krijgt op je kanalen.

Omdat jij zelf de tekst hebt geschreven, ga jij je eigen fouten minder snel zien. Laat dus tot slot ook je flyer door anderen lezen, om te controleren op spelling en eventuele rare zinsopbouw. Het helpt natuurlijk ook om even een paar dagen iets anders te doen. Als je daarna weer naar je flyer kijkt heb je weer een frisse kijk op dingen en wordt je verrast door de nieuwe elementen die je gaat zien.

Geen verstand van opmaak? UwPrinter.nl helpt u graag!

Jouw flyer kun je laten maken en laten drukken bij uwprinter.nl. Hier hebt u keuze uit verschillende formaten, materialen en gewicht. Natuurlijk kunt u ook hulp krijgen bij het maken en ontwerpen van uw flyer. Met spoed flyers drukken? Klik dan hier!

https://www.uwprinter.nl/