Flybook
Image default
Mode en Kleding

Sexy kleding

Het is tegenwoordig naast de normale nachtmode een aparte branche om in te stappen. Men heeft een behoefte aan deze speciale tak van nachtmode. De nachtmode is er normaal op gericht om voor een goede en fijn nachtrust te zorgen of om een mode item te zijn nadat je uit bed komt. Met de sexy nachtmode is het eigenlijk juist een idee om de partner in bepaalde sferen te laten verkeren. Dit is dan ook voor veel mensen een onderdeel dat plaatsvindt in het voorspel.

Er zijn veel verschilden soorten kledingstukken waarmee dit bereikt kan worden. Een voorbeeld hiervan zijn gewaagde lingerie zoals een korset, een babydoll of slipdress. Ze zijn te bedenken in vele kleuren, maten, patronen en prijsklassen. In dit artikel bekijken we een andere onderdeel van de kleding namelijk de Jarretelle. Deze worden aan de hand van een aantal onderdelen uitgewerkt hieronder.

Jarretelle

De jarretelle is een systeem waarmee de kousen van voornamelijk vrouwen mee omhoog worden gehouden. De jarretelles worden bevestigd aan gordel welke om het middel van de vrouw rond de heupen wordt gedragen. Dit kan tevens ook worden bevestigd aan een korset. De jarretelles zijn in deze get verbindingsstuk tussen het korset of de jarretellengordel met de kous. Afhankelijk van het model kan dit verschillend zijn hoeveel dit er zijn. Normaal gesproken zijn dit er drie per kous. Echter zijn er ook modellen met twee of vier jarretelles. Vroeger werden de jarretelles veel gedragen. Nu echter is dit sterk afgenomen vanwege praktische redenen. De redenen hiervoor waren dat dit te maken had met de vrouwenbevrijding en het daarbij geassocieerde stereotype vrouwbeeld. De Jarretelles zijn tegenwoordig dus niet meer zo intrek. Deze zijn dan ook vervangen door de panty en de elastische kousenband.

De jarretelles zijn wel terug gekomen op het gebeid van decoratieve lingerie. Door trendzetters zoals Madonna kwam het kledingstuk in sneltrein vaart weer terug op de markt. Daarnaast werd in Nederland door Marlies Dekkers de jarretelles weer sterk naar voren gehaald in haar lingerie-ontwerpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ook vele andere marktleiders op het gebied van lingerie zijn gevolgd en deze dus hebben toegevoegd aan hun assortiment.

https://www.annavanrode.nl/lingerie/beenmode-jarretels/