Flybook
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een optimale workout

Tips voor een optimale workout

Iedere sporter die op hoog niveau traint, zal kunnen beamen dat het pieken op het juiste moment misschien wel het aller lastigste is wat er bestaat. Je kunt het vergelijken met iemand die de 100 meter springt doet. Deze persoon traint dag in dag uit om vervolgens in minder dan 10 seconden te kunnen laten zien wat hij of zij kan. Kortom, op dat moment moet je er dus staan! Omdat het soms best lastig kan zijn om er een optimale workout out uit te persen, hebben we een aantal tips voor je, die jou kunnen helpen bij het bereiken hiervan.

Neem voldoende rust

Wil jij iedere dag het optimale uit jezelf halen, dan is wellicht goed je lichaam ook een keer rust te geven. Ruil je sportbh dus eens een keer in voor een wacoal bh en doe even een dag helemaal niets. Topsporters trainen logischerwijs ook niet vlak voor een voetbalwedstrijd nog ontzettend intensief. De dagen voorafgaand wordt er vaak eenvoudig getraind en wordt er vooral veel gepraat over hoe ze de tegenstander het beste kunnen bespelen. Dit geldt dus voor iedere sporter. Wanneer jij van plan ben een PR neer te gaan zetten, dan is het dus niet verstandig om de dag ervoor nog even tot het gaatje te gaan. Je lichaam heeft namelijk herstel nodig om dit te kunnen verwerken.

Eet voldoende

Bij optimale prestaties, hoort een optimale maaltijd. Zorg er daarom ten alle tijde voor, dat jij je voedingsschema exact volgt en ook weet wat er belangrijk is om op te letten. Het is immers meer dan alleen in je zwarte sportlegging in de sportschool flink zweten. De combinatie van voeding, sporten en vooral voldoende slaap maakt het dat jij succesvol wordt of niet. Wanneer je van plan bent om een flinke workout neer te zetten, dan is het goed hier ook met je voeding rekening mee te houden. Een komkommer vlak voor de training, zal je echter niet helpen om extra energie te krijgen. Zorg er dus voor dat je exact weet wat jouw lichaam nodig heeft, zodat je hierop kunt inspelen.

Bepaald een tactiek

Er is geen sporter die zonder tactiek ten strijde trekt. Het maakt dan niet uit of het gaat om een teamsport of iemand die alleen sport. Zonder ‘gameplan’ wordt het vaak een onbegonnen strijd. Niet alleen voor jezelf, maar ook het bestuderen van de tegenstander hoort hierbij. Wanneer je namelijk exact weet wat je kunt verwachten, kun je hier tijdig op inspelen.