Flybook
Image default
Mode en Kleding

Een beginnershandleiding voor het kopen van babykleding

De eerste paar maanden van hun leven groeien baby’s zo snel dat het voelt alsof je elke week nieuwe kleding voor ze moet kopen. Het kan een overweldigend proces lijken om kleding te kopen, vooral als je tegelijkertijd probeert om luiers, spuugdoekjes, speelgoed en andere babyaccessoires bij te houden. Om je winkelervaring vanaf nu soepeler te laten verlopen, kun je deze beginnershandleiding voor het kopen van babykleding bij de hand houden als referentiepunt wanneer je dingen voor je kleintje gaat kopen.

Winkel per seizoen

Hoewel babykleertjes het hele jaar door schattig zijn, valt niet te ontkennen dat ze er het beste uitzien als ze bij elkaar passen – en een moeder wil dat haar kind past bij alle anderen in de speelgroep.

Seizoensgebonden

Daarom raden we aan om seizoensgebonden te winkelen. Winterkleren hebben dikke stoffen, terwijl zomerkleren licht en luchtig zijn. Gelaagdheid is essentieel in de winter, maar zodra de zomer aanbreekt, is het tijd om je outfit te veranderen met lichtgewicht materialen en gedurfde prints!

Wees flexibel met gendernormen

Veel babykleding (en ook sommige kleding voor volwassenen) wordt geclassificeerd als jongens- of meisjeskleding.

Genderspecifieke kleding

Genderspecifieke kleding is echter minder een functie van identiteit en meer over marketing – winkels proberen genderspecifieke kleding te verkopen zodat ouders zich op hun gemak voelen om te kopen wat zij denken dat hun kind leuk zal vinden.

Meer informatie over veiligheidsfuncties

Het kiezen van nieuwe babykleding kan een leuke, maar lastige taak zijn. Zorg ervoor dat u het veilig doet. Sommige bedrijven gebruiken loodverf of andere gevaarlijke materialen op hun kleding en veel artikelen voldoen niet aan de normen van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission, wat betekent dat ze verwurging, verstikking of loodvergiftiging kunnen veroorzaken als uw kind ze in zijn mond stopt.

Weet wat je nodig hebt

Als u de leeftijd, het gewicht en de maat van uw baby kent, wordt het gemakkelijker om kleding te vinden die goed past. Hoewel baby’s hun geboortegewicht verdubbelen met drie maanden oud, blijven ze niet gestaag aankomen.

Vermijd kleding die te trendy is

Als je babykleding koopt, moet je je niet te veel laten meeslepen door trends. Hoewel het verleidelijk kan zijn om kleine spijkerbroeken of rompertjes te kopen die iets schattigs zeggen, je moet rekening houden met je baby die niet beter zal weten dan jij doet wat in de mode is.

Tijdloze kleding

Zoek in plaats daarvan naar tijdloze kleding zoals effen bodysuits en rompertjes die groter en ruimer zijn uitgesneden – deze gaan veel langer mee dan modieuze items die meestal klein vallen.

Babykleding

Als je een baby hebt (of van plan bent er een te krijgen), weet je heel goed hoeveel babykleding ze echt consumeren. Kleding kopen die bij je kleintje past kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn! Dit is uw beginnershandleiding om kwaliteitskleding in bulk te kopen en waar voor uw geld te krijgen.

Bouw een kledingkast, geen outfit

Outfits zijn geweldig, maar baby’s hebben de neiging om te spugen en/of er een zooitje van te maken. Het is het beste om je baby niet de hele dag één bepaalde outfit te laten dragen.

Kledingstuk

Koop van elk kledingstuk meerdere, zodat je gemakkelijk van outfit kunt wisselen. Dit helpt ook om dure (en onnodige) wasmachinecycli te voorkomen.