Flybook
Image default
Mode en Kleding

Het onderhoud van regenlaarzen voor kinderen

Regenlaarzen, schoenbeschermers, plasspringers, hoe je ze ook wilt noemen, een paar regenlaarzen in het arsenaal van je kind maakt niet alleen regenachtige dagen leuker, maar het is ook een betere keuze dan het gebruik van hun alledaagse schoeisel. Sneakers en gewone laarzen zijn niet waterdicht en kunnen worden beschadigd of voortijdig worden gedragen door al dat gespetter. En laten we eerlijk zijn, welk kind houdt er niet van om op een regenachtige dag in plassen te spetteren?

Natte voeten zijn niet alleen ongemakkelijk, maar kunnen ook leiden tot blaren en ernstige klachten over hun knijpende, drassige voeten. Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven om een mooi paar regenlaarzen voor je kleintje te vinden, kijk bijvoorbeeld eens naar een leuk paar Bergstein laarsjes.

Hoewel regenlaarzen niet al te veel zorg nodig hebben, zijn er een paar dingen om te overwegen om het langste leven uit de regenlaars van uw kind te halen.

Droog de regenlaarzen niet in de zon of bij een warmtebron. Als je de laarzen in direct zonlicht of in de buurt van een verwarming plaatst, kan het rubber krimpen, barsten of kromtrekken. Laat ze drogen op een koele plek die niet in direct zonlicht staat.

Geef regenlaarzen een goede reiniging, bij voorkeur na elk gebruik. Geef ze een spoeling om de modder en eventueel vuil van de buitenkant van de laars te krijgen. Voor extra modderige, rommelige regendagen moet je echter wel een beetje schrobben.

Laat je kind sokken dragen bij de regenlaarzen. Regenlaarzen kunnen stinken, vooral als je kind er geen sokken bij draagt. Zorg ervoor dat uw kind elke keer dat hij of zij sokken draagt, sokken aantrekt.

Laat de laarzen na elk gebruik drogen. Als de regenlaarzen van je kind echt doorweekt zijn, doe dan wat verfrommeld krantenpapier in de laars om wat van het vocht op te nemen.

REGENLAARZEN SCHOONMAKEN
Regent de regen geen schone regenlaarzen? Niet helemaal. Voor het grootste deel hoef je je laarzen niet constant te schrobben, maar van tijd tot tijd, vooral na een modderige plassprong, kunnen je regenlaarzen een goede schoonmaakbeurt nodig hebben.

Om regenlaarzen te reinigen heb je het volgende nodig:
Een sprayfles
Zeep
Water
Een paar lappen en/of een schrobborstel
Voeg eerst water en een theelepel afwasmiddel toe aan een spuitfles en schud tot ze samengevoegd zijn. Spuit vervolgens de buitenkant van de regenlaarzen af en laat een paar minuten zitten, zodat de zeep het vuil kan losmaken.

Begin bij de bovenkant van de regenlaars, gebruik een vod of een schrobborstel om het vastzittende vuil te verwijderen, en werk zo tot aan de zool. Met de tweede schone droge doek droog je de laarzen af of laat ze volledig aan de lucht drogen.