Flybook
Image default
Vervoer en transport

Tot €600,- terug bij annulering of vertraging van vlucht

Wanneer uw vlucht vertraagd is kunt u een vergoeding tot €600,– terugkrijgen.In dit artikel ontdekt u hoe dit precies werkt. Lees snel verder!
Tegenwoordig kunt u een vergoeding tot €600,– ontvangen wanneer uw vluchtgeannuleerd of vertraagd is. Dit heeft te maken met regels die de EuropeseUnie heeft opgesteld om passagiers te beschermen. Belangrijk is om tebegrijpen dat er een verschil zit tussen de vertraging en het annuleren van uwvlucht.

Als uw vlucht vertraagd is

Wanneer u meer dan 3 uur vertraging heeft kunt u aanspraak op eenvergoeding maken. Is er sprake van overmacht? Dan is dit geen optie. Is ereen vertraging van meer dan 5 uur? Dan hoeft u niet verder te reizen. U heeftop dit moment recht op een terugvlucht naar uw oorspronkelijke vertrekpunten terugbetaling.

Als uw vlucht geannuleerd is

Soms worden vluchten volledig geannuleerd. Heeft u 14 dagen of langerdaarvoor bericht gehad? In dat geval is er sprake van overmacht en kunt uniets terugkrijgen. Wanneer een vlucht geannuleerd is dient u een alternatiefte krijgen volgens dezelfde voorwaarden. Daarnaast is het voor eenvliegmaatschappij verplicht om extra’s te bieden. Denk aan een maaltijd of
accommodatie. 

Uw rechten bij vertraging of geannuleerde vlucht

In veel gevallen blijkt het lastig om te ontdekken welke rechten u precies heeft.Met name luchtvaartmaatschappijen zullen daar vaag over zijn, zij dienen uwnamelijk een vergoeding te geven en zullen dit niet altijd doen zonder dat udat vraagt. Als er op de juiste manier een claim wordt gemaakt zijn zij echterverplicht om over te gaan tot betaling. Wanneer dit niet gebeurt kan dit henimmers hoge boetes opleveren.

Hulp bij het ontvangen van een financiële vergoeding

Helaas zijn er nog steeds veel luchtvaartmaatschappijen die het lastig vindenom aan de geldende regelgeving te voldoen. Op dat soort momenten is hetraadzaam om op te treden! Via bijvoorbeeld Vluchtvergoed.nl kunt u uw vluchtchecken en een claim indienen. Deze website rekent een fee van slechts 20%,alleen wanneer het lukt om uw vergoeding te claimen dient u deze fee tebetalen.