Flybook
Image default
Banen en opleidingen

Volg de opleiding medische pedicure

Vind jij het leuk om met mensen bezig te zijn? Heb je interesse in pedicure? Wil je leren hoe je een mooie en gezonde voeten kunt krijgen en hoe je medische aandoeningen bij de voeten kunt behandelen? Dan het beroep voor medische pedicure iets voor jou. Volg de opleiding medische pedicure om het diploma ervoor te halen een aan de slag te kunnen.

De opleiding medische pedicure

De opleiding medische pedicure is een praktijkgerichte opleiding en leid je in een jaar op tot een vakkundige medische pedicure kan geven. Tijdens de opleiding medische pedicure leer je hoe je een verzorgende behandeling voor voet  nagels en huid kunt geven. Ook leer je hoe je een pedicure kunt geven. Maar bovenal leer je hoe je medische aandoeningen kunt herkennen en behandelen. Dit zijn bijvoorbeeld behandelingsmogelijkheden voor complexe voet- en nagelaandoeningen worden uitgebreid besproken. Om een succesvol medisch pedicure te worden heb je meer dan alleen vakinhoudelijke kennis nodig. Daarom is er tijdens de opleiding medische pedicure ook veel aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden en voor ondernemersvaardigheden en voor de regelgeving op het gebied van hygiëne, arbo en milieu.

Waarom wordt je medische pedicure?

Medische pedicure is een verzorgend en sociaal vak. Het contact met je klanten, het zelfstandige werken, mensen behandelen en voorlichting geven zijn genoeg reden om medische pedicure te worden. De lessen van de opleiding medische pedicure verloopt via een vast patroon. De les begint met een theorieles, dat duurt ongeveer een uur tot 1,5 uur. Daarna komt er een praktijkgedeelte. De opleiding medische pedicure wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Bij een voldoende afronding ontvang je daarna een certificaat. Hierna kun je aan de slag als medische pedicure. Wacht niet langer en schrijf je snel in de voor de opleiding medische pedicure.