Flybook
Image default
Financieel

Binnen een uur je factuur betaald met factoring voor zzp

Als zzp’er zal je vaak tegen het probleem aanlopen dat je moet wachten tot de opdrachtgever je betaalt. Dit is vooral lastig wanneer je meerdere opdrachtgevers hebt, die allemaal een andere betalingstermijn hanteren. Door middel van factoring zzp kan je ervoor zorgen dat je betaling binnen een uur op je rekening staat en hoef je niet meer te wachten op de betalingstermijn van de opdrachtgevers. 

Business to business bedrijven

Factoring zzp is vooral gericht op zzp’ers die werkzaam zijn voor opdrachtgevers met een lange betalingstermijn. De betalingstermijn van business to consumer bedrijven hebben vaak geen lange termijn waarop zij betalen, maar bedrijven die business to business werken hanteren vaak wel een langere termijn om aan de betalingsverplichting te voldoen. Als je als zzp’er dus werkt voor de laatste groep, kan factoring je uitkomst bieden. Doordat je direct wordt uitbetaald als je als zzp’er gebruik maakt van factoring, heb je continue geld en kan je ook weer investeren in andere projecten of diensten. Ook zorgt de factoring voor zzp ervoor dat je als zzp’er ook weer aan je eigen betalingsverplichtingen kunt doen, zowel privé als zakelijk. Factoring voor zzp werkt zo, dat de factuur van de opdrachtgever wordt gekocht. Wanneer de factuur gekocht is word jij binnen een uur uitbetaald. 

Verzekerd van je geld

Omdat factoring zzp risico loopt dat de opdrachtgever hen niet betaald, betaal je zelf als zzp’er een klein bedrag voor het risico dat wordt gelopen. Ook word je bij factoring zzp verzekerd voor je kredieten. Dus wanneer jouw opdrachtgever op een gegeven moment failliet wordt verklaard en je hebt je geld nog niet ontvangen, krijg je dat door middel van de factoring zzp wel uitbetaald en loop je dus geen risico. Het geeft je als zzp’er dus enorm veel zekerheid om gebruik te maken van de factoring.