Flybook
Image default
Financieel

Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een valuta gebaseerd op cryptografie, het kan ook wel worden vergeleken met de euro of de dollar. Uiteindelijk is het idee achter de bitcoin dat je bitcoins met elkaar kunt uitwisselen net als je dat doet met papiergeld zoals de dollar en de euro.

Waarom Bitcoin?

Sinds de whitepaper van de bitcoin die in een e-mail werd vrijgegeven door een ene Satoshi Nakamoto net na de financiële crisis is de bitcoin niet meer weg te denken bij crypto handelaren.

Technologie achter de bitcoin en de voordelen?

Bitcoin maakt gebruik van een unieke technologie, namelijk de blockchain technologie. Deze technologie wordt door vele gezien als een revolutionaire uitvinding en wordt door vele crypto-liefhebbers bewonderd. Dit is ook 1 van de reden waarom de bitcoin in prijs enorm is gegroeid.
Blockchain kan onder andere voor zorgen dat veel “mensenwerk”kunnen worden vervangen in de toekomst, ook zorgt het ervoor dat er geen derde partij tussenkomt tijdens een overeenkomst.

Blockchain kan er ook onder andere voor zorgen dat er “papier”en “contract”werk wordt vervangen door de geautomatiseerde systeem die de blockchain kan hanteren, mits er gebruik gaat maken van slimme contracten of applicaties die boven de blockchain netwerk op gebouwd kunnen worden.

Wat is blockchain nou letterlijk?

Blockchain is letterlijk blokken(Transacties) die aan elkaar verbonden zijn als een ketting (Chain). Elke transactie die je verstuurd wordt als een “blok”verstuurd naar de tegenpartij. Vervolgens wordt de blok door de miners goedgekeurd in de blockchain netwerk en daarna toegevoegd in de ledger. Iedereen krijgt dan de laatste copy te zien van de laatste register. Mocht de transactie niet kloppen en het wordt niet goedgekeurd door de miners, dan wordt het ook niet toegevoegd in de blockchain.

Dit maakt de blockchain uniek en transparant voor iedereen.

Nog meer voordelen voor bitcoin?

– Makkelijk en snel met elkaar uitwisselen
– Goedkope transactie
– Geen derde partij , Rechtstreeks naar de tegenpartij
– Geen bemoeienis van derde instanties

https://cryptokopen.nl/currencies/BTC/bitcoin/