Flybook
Image default
Zakelijk

Flyers laten drukken op ambachtelijke wijze

Flyers laten drukken

Als bedrijf moet je veel promotiemateriaal hebben. Mensen moeten natuurlijk weten wie je bent en wat je doet zodat je potentiële klanten kan binnen halen. Een manier voor promotiemateriaal is flyers drukken. Door middel van flyers kan je gemakkelijk informatie overbrengen aan mensen. Je kan een standaard flyer in het bedrijf leggen, bijvoorbeeld bij de receptie. Maar je kan ook flyers uitdelen op een evenement met informatie die belangrijk is op dat moment. Een flyer heeft vaak lage kosten waardoor dit een gemakkelijk bereikbaar promotiemateriaal is, ook voor startende bedrijven. Je kan flyers digitaal en offset drukken dit betekend dat je hele kleine en hoge oplages kan bestellen.

Er zijn veel bedrijven die het aanbieden om flyers voor je te drukken. Vaak is het zo dat je een aantal stappen moet doorlopen bij het bestellen. Ook kan je soms op het laatste moment nog flyers laten drukken met spoed zodat je kan inspringen op de nieuwste trends. De stappen die je moet doorlopen zijn:

–          Het formaat

–          Staand of liggend

–          Papiersoort

–          Papiergewicht

–          De bedrukking

–          Extra opties

–          De hoeveelheid

Specificaties flyers drukken

Eerst ga je dus kijken welk formaat flyer je wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een A5 formaat die gemakkelijk is vast te houden en genoeg informatie op kan staan, of wil je een formaat die gemakkelijk is om in de zak te steken om mee te nemen bij bijvoorbeeld een evenement. Ook moet je bepalen of de oriëntatie liggend of staand is. Het papiersoort en het papiergewicht is vaak aan elkaar gelinkt. Wanneer je bijvoorbeeld gaat voor zijde zal het papiergewicht maar één gewichtsoort kunnen zijn. Hierna bekijk je welke kanten allemaal bedrukt moeten worden. Moet alles worden bedrukt in kleur, of alles met zwart en wit? Of maar één pagina. Bij de extra opties kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om het papier te laten schoonsnijden, lamineren, perforeren en meer. Wanneer je dit hebt besloten ga je naar de laatste optie, de hoeveelheid flyers die je wilt laten bedrukken. Je kan heel veel laten bedrukken of weinig. Nadat je alle opties hebt doorlopen kan je je ontwerp doorgeven. Wanneer je ontwerp niet goed kan worden bedrukt op het papier zal het bedrijf je vaak bellen om het aan te geven zodat het nog kan worden aangepast. Ook spoedlevering kan je aangeven.

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/flyers-drukken