Flybook
Image default
Zakelijk

Houten vloeren van Bax Houthandel

Bij Bax Houthandel kan men diverse houten vloeren vinden. Bax Houthandel heeft namelijk al ruim vijfentwintig jaar ervaring met de productie van deze producten en dat allemaal voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wat men hun budget ook is, een vloer van Bax Houthandel begint met een startbedrag van nog geen eens 25 euro. Met keuze uit meer dan 200 producten is Bax Houthandel de leverancier in de regio van Amsterdam en Barneveld.

Houten vloeren: beuken

Eén van het type vloeren bij Bax Houthandel in het assortiment is de beuken vloer. De beuken vloer zijn in diverse kleuren beschikbaar en kan ook in een white wash vorm worden omgezet. Deze vloer heeft een zeer rustige uitstraling doordat het zeer lichte tonen van hout heeft maar tóch oogt als een echte vloer van hout. Beuken parket heeft een echte white wash en beschikt over een rustige nerf. Hierdoor is de vloer luchtig en bevat in principe weinig tot geen knoesten. De vloer oogt daarom zeer modern maar kan ook afgewerkt worden tot een wat klassieker of koloniaal model. De beuken vloer kan alleen niet worden gecombineerd met vloerverwarming maar heeft een hardere textuur dan bijvoorbeeld eiken. De breedtes variëren vaak tussen de 12 en 22,5 centimeter. 

Amerikaans eiken

Een Amerikaans eiken vloer heeft een behoorlijke hardheid door zijn donkere tonen. De nerf van de Amerikaans eiken vloer is zeer vol en lang gerekt. Ook is dit een vloer die vaak duurder is dan andere houtsoorten maar bevat net als de beuken vloer weinig tot geen knoesten. De Amerikaanse eiken vloer wordt vaak toegepast in modernere inrichtingen. Als men toch meer geïnteresseerd in is in een wat klassiekere vloer, dan wordt vaak juist gekozen voor de Europees eiken omdat deze meer knoesten bevat. De vloer is afgewerkt met een zogenaamde ‘invisible’ olie waardoor de vloer zeer natuurlijk oogt en de coating is dus niet zichtbaar, vandaar de naam ‘invisible’ olie. Om het hout nog helderder te laten lijken, wordt er soms gekozen om nog een extra poly-mat toe te voegen zodat het de donkere tonen vermindert zonder het natuurlijke eraf te halen.