Flybook
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je La Palma moet bezoeken met een huurauto

La Palma is een van de mooiste Canarische eilanden. Het ligt op een bevoorrechte locatie – ten westen van Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria en Lanzarote. Het is een van de populairdere toeristische trekpleisters van de Canarische Eilanden. Met een prachtige kustlijn, een afwisselend landschap, majestueuze bergen, zandduinen en kilometerslange gouden of zwarte stranden is La Palma de ideale vakantiebestemming.

Voordat je het eiland La Palma bezoekt, is het echter een goed idee om je vervoer te plannen. Het beste wat je kan doen is een auto huren om dit prachtige eiland te bezoeken, zodat je niet hoeft uit te zoeken hoe het openbaar vervoer werkt. Met een huurauto kan je van de ene bezienswaardigheid naar de andere rijden wanneer je zelf wil. Het enige wat je hoeft te doen is in je goedkope huurauto te stappen en je GPS het werk te laten doen voor een gemakkelijke en ontspannen vakantie. Je kan de verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken zoals Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Thrifty, National, Cicar, Enterprise, Alamo, Dollar, Keddy By Europcar, InterRent, Firefly, Flizzr, Surprice, Goldcar, Rhodium, Hertz Dream Collection, Autoclick en King Rent, vergelijk prijzen op autospanje.nl.

Er zijn zoveel autoverhuurbedrijven op La Palma en in de online wereld van vandaag is het gemakkelijk om prijzen en autoverhuurdiensten te vergelijken. Je kan zelfs de autoverhuurdiensten op de luchthaven vergelijken nadat je geland bent, want veel autoverhuurbedrijven hebben hun kiosken op de luchthaven zelf staan.

Hieronder volgen de beste 5 redenen waarom je La Palma vandaag nog moet bezoeken en bij voorkeur met een huurauto.

  1. Prachtige zwarte stranden

La Palma is beroemd om zijn prachtige zwarte zandstranden. Een van de meest populaire zwarte zandstranden hier is Puerto Naos, gelegen aan de westkust van het eiland. Niet alleen is dit een unieke ervaring, maar het is ook verbluffend mooi. Het strand herbergt ook een spectaculaire onderwaterwereld voor snorkelaars en duikers.

  1. Een spectaculair World Biosphere Reserve

Het prachtige eiland La Palma herbergt unieke en ongelooflijke landschappen, majestueuze vulkanen, weelderige dichte bossen, zandstranden en prachtige heldere sterrennachten. Dit is de reden waarom de UNESCO het hele eiland in 2002 heeft uitgeroepen tot World Biosphere Reserve.

  1. Kilometers en kilometers wandelpaden

La Palma is een paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn hier duizenden wandelpaden, waardoor het een belangrijke bestemming is voor hikers en wandelaars. De Vulkaanroute op het eiland is uitgeroepen tot een van de mooiste wandelroutes ter wereld. De route bereikt een hoogte van 1932 meter en biedt een aantal van de meest spectaculaire uitzichten over het hele eiland.

  1. Sterrenkijken

La Palma heeft een van de helderste sterrenhemels van de Canarische Eilanden. Door de geringe lichtvervuiling is La Palma de perfecte bestemming om sterren te kijken. La Palma is zelfs onderscheiden met de Starlight Award. Dit is de plek in Spanje waar je je werkelijk verbonden voelt met de kosmos.

  1. Rijke geschiedenis

La Palma heeft ook een uitgebreide geschiedenis. Santa Cruz is de oudste stad van La Palma die sinds de koloniale tijd weinig is veranderd. De beste manier om deze prachtige stad te verkennen is door je huurauto op een parkeerplaats te zetten en de dag door te brengen met het wandelen langs houten gebouwen met balkons, herenhuizen en over met stenen geplaveide straten.