Flybook
Image default
Vakantie

De 6 mooiste Griekse eilanden

Ben je van plan een vakantie te boeken naar een van de vele eilanden van Griekenland? In dit artikelen helpen we je om een goede keuze te maken. Hieronder vind je de top mooiste eilanden van Griekenland, met tips en informatie.

Zakynthos

De mooie stranden en het blauwe water van Zakynthos brengen je meteen in de vakantiestemming. Op het eiland vind je verschillende mooie locaties en bezienswaardigheden. Een hoogtepunt is Shipwreck Beach, wat prachtig tussen de rotsen ligt. Je kunt ook erg goed snorkelen en watersporten op dit eiland. De dorpjes, restaurants en cafés zijn ook heel gezellig.

Kreta

Het eiland Kreta is meer dan alleen de feesten en grote steden. Er zijn veel mooie, kleinere strandjes en gezellige dorpjes. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Balos Beach of het roze zandstrand. Het beste is om een auto te huren op Kreta en het eiland zelf te verkennen.

Mykonos

Dit eiland is een stuk kleiner dan de meeste eilanden op deze lijst. De stad Mykonos is erg mooi, maar vooral de kleinere plaatsjes zijn erg leuk om op te zoeken. Je vind hier ook de typische Griekse windmolens die je vaak ziet op foto’s. Mykonos is een erg onderschat eiland, waarvan veel mensen nog nooit hebben gehoord.

Corfu

Dit prachtige eiland is zowel populair bij toeristen als bij de Grieken zelf. Corfu stad is erg gezellig, met luxe hotels, restaurants en tentjes om wat te drinken. Er zijn veel mooie gebouwen om te bezichtigen, zoals oude forten, paleizen en nog veel meer. Ook de stranden en de natuur van Corfu zijn de moeite waard.

Santorini

Volgens velen is dit het mooiste Griekse eiland. De gebouwen en huisjes op dit eiland zijn erg mooi. Allemaal zijn ze wit, in een prachtige idyllische stijl. Samen met het blauwe water geeft dit een mooi beeld. De laatste jaren is dit eiland wel een stuk toeristischer geworden, zeker in de zomermaanden.

Lefkas

Hoge bergen en kliffen, prachtige landschappen en lange, vlakke stranden. Zeker voor zonvakanties aan het strand is Lefkas een perfecte vakantiebestemming. Het is ook leuk om het eiland te verkennen met een gehuurde auto of met een scooter of motor. Je kunt dan ook de kleinere dorpjes en bezienswaardigheden opzoeken.