Flybook
Image default
Vakantie

Wat voor soorten vakanties kun je allemaal boeken?

Ben jij aan het zoeken naar een vakantie dit najaar of komende zomer? Naast een mooie bestemming, is het dan ook slim om na te denken over het type vakantie dat je wil boeken. Het type vakantie hangt af van wat je het leukst vind aan een vakantie, hoe lang je weg wil zijn en waar je heen wil gaan. In dit artikel vind je meer informatie over de verschillende soorten vakanties.

Zonvakantie

De meest bekende vakantie is natuurlijk de bekende zonvakantie, ook wel strandvakantie genoemd. Dit is simpelweg een vakantie aan de kust op een zonnige plek. Een zonvakantie kun je ook all-inclusive boeken. Bij deze vakanties zit je op een mooi resort met zwembad. Kosten voor eten en drinken zitten bij de prijs inbegrepen en activiteiten worden vaak voor je georganiseerd vanuit het resort zelf. Dit soort vakanties zijn dus ideaal als je even wil bijtanken en even geen zorgen aan je hoofd wil hebben. Hoe lang deze vakanties duren hangt volledig af van wat je zelf wil.

Stedentrips

Ben je op zoek naar een wat kortere vakantie binnen een bepaalde stad? Dan is een stedentrip ideaal. Je gaat dan meestal een weekend, midweek of week naar een mooie stad naar keuze. Deze kun je helemaal op je gemak verkennen. Tussendoor verblijf je in een hotel, of je boekt een appartement of vakantiehuis. Vooral binnen Europa zijn stedentrips erg populair, zoals bijvoorbeeld naar Parijs, Rome of Abu Dhabi.

Rondreizen

Wil je een langere vakantie boeken en een groter gedeelte van een land of streek verkennen? Dan is een rondreis precies wat je zoekt. Bij dit type vakantie reis je langs verschillende plaatsen binnen een land of regio. Je kunt een rondreis maken met de bus of trein, maar het leukst is om zelf een auto te huren of met eigen auto te reizen. Je hebt dan zelf namelijk alles in eigen hand. Je kunt net zo lang ergens blijven als je zelf wil. Op deze manier kun je op je eigen tempo een streek verkennen. Zo kun je veel meer zien en doen binnen een korte tijd. Met een rondreis heb je daarom een erg unieke en leuke vakantie.