Flybook
Image default
Bedrijven

Crisiscommunicatie en public affairs | Public Matters

Crisiscommunicatie bij public affairs

Heb jij al wel eens met crisiscommunicatie te maken gehad? Ik had dat laatst dus voor het eerst op mijn werk. Er ontstond een crisissituatie die dringend opgelost moet worden. Gelukkig waren we er goed op voorbereid en vandaag vertel ik jou hoe je dat ook kunt doen. Je kunt een crisissituatie namelijk beter goed voorbereid in gaan, als het niet anders kan. Wij hebben namelijk gekozen voor de crisiscommunicatie van Public Matters. Zij hebben adviseurs in dienst die precies weten wat er moet gebeuren als iedere seconde telt. Ik kan toch echt met zekerheid zeggen dat zij ons door de crisis gesleept hebben.

Wat is crisiscommunicatie?

Crisiscommunicatie is de communicatie die belangrijk is als er een crisissituatie ontstaat. Er moet informatie worden verzameld, verwerkt en verspreid om de situatie aan te pakken. Bij mijn bedrijf hadden we gelukkig door dat crisiscommunicatie zeer belangrijk is, en preventief inzetten is een must. Dit hebben wij gedaan, waardoor de schade tijdens de crisis zelf beperkt bleef. Een crisis kan je natuurlijk overvallen. Onderken de crisis of het incident snel, want dat zorgt ervoor dat reputatieschade minimaal blijft.

Public affairs na de crisis

Wij hebben ervoor gekozen om te investeren in public affairs. Ook hiervoor hebben wij Public Matters ingeschakeld. Ik raad het je echt ten zeerste aan om te kiezen voor dit bedrijf. Zij kunnen jou optimaal helpen met de communicatie binnen jouw bedrijf. Kijk op de website van Public Matters om meer te weten te komen over wat ze precies doen, want ik kan natuurlijk niet alles vertellen in zo’n korte blog. Mocht je nog vragen hebben nadat je de informatie doorgelezen hebt, kun je gerust contact opnemen. Ze staan je graag te woord!

https://publicmatters.nl/