Flybook
Image default
Bedrijven

Je vaatwasser langer houden

Vaatwassers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Waar eerst bijna iedereen nog moest afwassen, heeft tegenwoordig bijna iedereen wel een vaatwasser. Het is lekker makkelijk, na het eten doe je je borden en pannen in de vaatwasser en je zet deze aan. Vervolgens moet je een aantal uurtjes wachten en klaar is je vaat. Als je geluk hebt dan is de vaat ook nog droog als je deze uit de vaatwasser haalt. Je kunt alles zo opruimen en je hebt er geen omkijken meer naar.

Toch vergeten veel mensen dat vaatwassers ook kapot kunnen gaan. Om ervoor te zorgen dat een vaatwasser optimaal zijn werk blijft doen is het handig om zelf een aantal dingen te doen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

 

Tips

Het beste kun je voedsel resten die nog op het bord zitten of in de pan weggooien of wegschrapen. Zo kunnen deze stukken niet op de plaat van de vaatwasser blijven kleven en kan er geen vuil achterblijven. Of restjes. Dit is handig wanneer je de vaatwasser meer dan een keer per week gebruikt.

Let er daarnaast op dat je niet te veel afwasblokjes gebruikt. Te veel zeep kan namelijk resten achterlaten of kan zelfs je glaswerk aantasten. Dat wil je natuurlijk niet.

Wat ook heel belangrijk is, is dat je je vaatwasser niet belast. Als je je vaatwasser niet overbelast dan kan er geen water uit de sproeiarmen komen die de vaat bereikt.

Plaats daarbij je vaat handig in de vaatwasser, zodat het water makkelijk alles wat in de vaatwasser staat kan bereiken. Als laatste kun je het beste grotere dingen zoals pannen met de hand afwassen.

 

Witgoed Landgraaf

Is je vaatwasser oud? Dan kan deze bij het witgoed in Landgraaf worden gedaan of worden opgehaald. Witgoed in Landgraaf kan opgehaald worden en vervolgens heb jij er geen omkijken meer naar. Ooit moet er toch een nieuwe vaatwasser komen, maar met deze tips duurt dat nog wel een tijdje.

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-landgraaf/