Flybook
Image default
Bedrijven

Informatie over de stad en elektriciens Almere

Almere is een stad en gemeente gelegen in de provincie Flevoland, in de polder Zuidelijk Flevoland. Met 218.096 inwoners en een totaal oppervlak van 248,77 vierkante kilometer is het een van de grotere steden van Flevoland. Hoewel het niet de hoofdstad van de provincie is, dat is Lelystad. In almere is van alles te doen. Zowel voor toeristen als voor bewoners. Bijvoorbeeld het Corrosia theater is een bekende trekpleister. Bewoners van Almere kunnen van alle faciliteiten worden voorzien. Alles is voorzien of mogelijk. Zo zijn er genoeg plekken om boodschappen te doen, taxi’s kunnen besteld worden op alle locaties. En voor huishoudelijke klusjes weet een tuinman of elektricien Almere altijd goed te vinden.

De geschiedenis van almere

In eerste instantie waren de ijsselmeerpolders bedoeld als landbouwgrond. Na de tweede wereldoorlog bleek al snel dat door de grote groei in bevolking in vooral Amsterdam er op een andere plek huisvesting moest worden aangelegd. En toen werden twee steden in de polders Oostelijk en Zuidelijk flevoland ontworpen. In oostelijk flevoland kwam Lelystad. Almere staat ook bekend om de uitzonderlijke bouwwerken en architectuur die in de stad te vinden is. Vooral in het centrum van de stad kun je veel architectuur vinden. Een lang bekende trekker in Almere was museum de Paviljoens. Hier werd hedendaagse kunst tentoongesteld.

Politiek en bestuur

Op dit moment is Ank Bijleveld van het CDA de burgemeester van gemeente Almere. Nadat de vorige burgemeester Weerwind van D66 tot minister benoemd werd. Weerwind was de opvolger van Annemarie Jorritsma van de VVD. De zetels in de gemeenteraad zijn op dit moment erg verdeeld in Almere. VVD is de grootste partij met 6 zetels. De PVV met 5 zetels staat op de tweede plaats en daarna volgen PvdA, D66 en SP.