Flybook
Image default
Woning en Tuin

Mozaïek tegels

Mozaïek tegels bestaan al heel lang en werden al in de tijden van de Romeinse Rijk gebruikt. Nu nog bestaan sommige van deze mozaïek tegels dat al duizenden jaren oud zijn. We zijn de mozaïek tegels wel gewoon blijven gebruiken, want nu nog steeds worden mozaïek tegels gebruikt.

De mozaïek tegels worden vaak in openbare gebouwen gebruikt. Je ziet de mozaïek tegels als vloertegels of wandtegels. Ze geven het gebouw een unieke karakter en uitstraling. Wat wel nieuw is in Nederland is dat steeds meer mensen het in hun huis gebruiken. In de woonkamer zijn de mozaïek tegels een nieuwe gezicht. Het is vrij uniek en je ziet mozaïek tegels nog niet in veel woonkamers.

Waar de mozaïek tegels wel al een lange tijd worden gebruikt is in de badkamer. In de badkamer kunnen de mozaïek tegels dienst doen als wandtegels of vloertegels of beide. De badkamer is vaak van vloer tot muur betegeld.

Ook in de keuken worden de mozaïek tegels vaak gebruikt om het een unieke uitstraling te geven. In de keuken worden de mozaïek tegels vaak als wandtegels gebruikt en soms ook wel vloertegels. Het ligt maar net aan de smaak van de mensen zelf.