Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Blackbox auto voor rittenregistratie

Beschikt u over een auto van de zaak, dan is het van groot belang dat er een sluitende rittenregistratie wordt bijgehouden. Is dit niet het geval, dan komt u namelijk in aanmerking voor de bijtelling en moet er 22 procent over de cataloguswaarde van de auto betaald worden aan bijtelling. Met een blackbox in de auto wordt de rittenregistratie automatisch bijgehouden, zonder dat u iets hoeft te doen.

 

Eisen rittenregistratie

In een rittenregistratie moet in ieder geval het kenteken, merk en type van de auto vermeld worden. Daarnaast registreert u per rit de begin- en eindkilometerstand, het vertrek- en aankomstadres, de vertrek- en aankomsttijd, de totale kilometerstand, het karakter van de rit (zakelijk of privé) en indien er is omgereden (voor privédoeleinden), hoeveel kilometer dat was. Hiermee kunt u aantonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé is gereden. Bij een controle vanuit de Belastingdienst kunt u de ritregistratie aanleveren.

Hoe houd ik de rittenregistratie bij?

Hoe de rittenregistratie wordt bijgehouden maakt voor de fiscus niet uit. Dat kan met pen en papier, in Excel, maar beter is om de ritregistratie bij te houden met behulp van een ritregistratiesysteem. Dit is een blackbox die in de auto wordt gemonteerd en automatisch alle ritten registreert. Stel zelf kantooruren in, zodat de blackbox weet welke ritten zakelijk of privé zijn. Of maak gebruik van een privéknop, of geef via de app aan welke ritten privé zijn. De ritregistratie wordt automatisch weergegeven in uw eigen online account, en door periodieke rapporten in te stellen ontvangt u de ritregistratie iedere week of maand zelfs automatisch in uw mail. Kies voor een rapport in een Excel, PDF of XLM-bestand. Dit laatste is een Fiscaal rapport dat voldoet aan alle eisen die het Keurmerk RitRegistratieSystemen stelt, waarmee u verzekerd bent van een correct sluitende rittenregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/