Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe werkt een kilometerregistratiesysteem?

Het bijhouden van de kilometerregistratie is belangrijk voor het ontwijken van de bijtelling of het gescheiden houden van zakelijke en privékilometers. De kilometerregistratie kan bijgehouden worden met pen en papier, maar dat neemt veel tijd in beslag en de kans op fouten is aanwezig. Een eenvoudigere manier is om de kilometerregistratie bij te houden met een kilometerregistratiesysteem. Onderstaand leggen we uit waarom het van belang is een kilometerregistratie bij te houden en welke blackbox geschikt is als kilometerregistratiesysteem.

 

Waarom kilometerregistratie?

De kilometerregistratie kan bijgehouden worden om verschillende redenen. Wanneer een werknemer beschikt over een auto van de zaak en ervoor kiest geen bijtelling te betalen, mag er maximaal 500 kilometer privé per jaar in de auto worden gereden. Om aan te tonen dat de 500 kilometer privé niet wordt overschreden, dient de werknemer een sluitende kilometerregistratie bij te houden. Een andere redenen om de kilometerregistratie bij te houden kan zijn als de privéauto wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden. Voor iedere zakelijk gereden kilometer mag er € 0,19 gedeclareerd worden. Met een kilometerregistratiesysteem wordt het bijhouden van de kilometers een stuk eenvoudiger.

Blackbox auto

De blackbox van TrackJack is een voorbeeld van een kilometerregistratiesysteem. Deze blackbox wordt in de auto geïnstalleerd en houdt automatisch alle kilometers bij. De kilometerregistratie kan zo ingesteld worden dat er iedere week of iedere maand een rapport gestuurd wordt via de mail. De kilometerregistratie kunt u direct opslaan en bewaren voor de fiscus. Een blackbox houdt nog meer bij dan alleen de kilometerregistratie. Denk bijvoorbeeld aan track & trace om te zien waar de auto zich bevindt, of de kortste route is afgelegd, hoeveel omrijkilometers er zijn gemaakt, welke ritten privé en zakelijk zijn, hoe lang het nog rijden is naar het volgende adres en ontvang meldingen bij sabotage en diefstal en meldingen wanneer de veiligheidszone wordt verlaten.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/