Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Help! Mijn autoverzekering is geweigerd; wat nu?

Via het internet kun je tegenwoordig moeiteloos de gewenste autoverzekering uitkiezen. Je kunt hiervoor gebruik maken van een online vergelijker, waarna je de autoverzekering direct online af kunt sluiten. Met alleen het afsluiten van de autoverzekering ben je er echter nog niet; de kans bestaat namelijk altijd dat jouw autoverzekering geweigerd wordt.

Is het zo dat jouw aanvraag geweigerd is? Dan is het goed om te weten dat dit uitsluitend in specifieke situaties gedaan wordt. Ga daarom na of je aan één van de onderstaande situaties ‘voldoet’:

–      Je bent een jonge bestuurder en je wilt een dure/snelle auto verzekeren. Voor verzekeringsmaatschappijen vormt dit een te groot risico, aangezien niet alle jonge bestuurders op de juiste manier met het vermogen van de auto om kunnen gaan.

–      Je staat op een zwarte lijst. Heb je in het verleden bijvoorbeeld gefraudeerd met één van de verzekeringen? Dan kan je in ons land op een zwarte lijst komen te staan, waardoor je bij verzekeringsmaatschappijen geweigerd gaat/kan worden.

–      Je hebt te veel schades geclaimd. Ook is het goed mogelijk dat je in het (recente) verleden te veel schades geclaimd hebt. Dit kan uiteraard pech zijn, maar het kan ook komen door een gebrek aan rijkwaliteiten. Ook in een dergelijke situatie kan een verzekeringsmaatschappij jouw aanvraag afwijzen.

–      Auto is onvoldoende beveiligd. Bij voornamelijk dure auto’s stellen verzekeringsmaatschappijen aanvullende voorwaarden voor het alarmsysteem van de auto. Indien de auto die jij wilt verzekeren niet over de juiste alarmsystemen beschikt, is dat ook een reden voor weigering van de verzekering.

Wat kun je hiertegen doen?

Wil je graag een verzekering voor jouw auto afsluiten? Is jouw aanvraag echter geweigerd? Je bent echter wel verplicht om een verzekering auto af te sluiten. Als jouw aanvraag geweigerd wordt, kun je eigenlijk maar één ding doen: in overleg treden met de verzekeringsmaatschappij. Vraag wat de reden van afwijzing is en vraag ook hoe je dit op kunt lossen. Als je in dergelijke situaties een goede wil toont, is er wellicht meer mogelijk dan je zou verwachten.

Lukt het écht niet om een autoverzekering af te sluiten? Dan kun je ook nog aankloppen bij speciale verzekeringsmaatschappijen. Dergelijke maatschappijen accepteren je aanvraag wel, maar rekenen wel vrij forse premies.