Flybook
Image default
Bedrijven

Ethereum koers gaat nog verder toenemen

Stel eens aan iemand de volgende vraag:  “Waar denk jij aan bij het woord cryptocurrency?”. Wat denk je dan dat hij of zij gaat antwoorden? Waarschijnlijk gaat zij munten als Ethereum en Bitcoin noemen toch? Logisch ook, want deze munten staan in de top 5 waardevolle cryptocurrencies en krijgen heel veel aandacht in het nieuws. Hierdoor, horen meer mensen ervan en dus weten ook veel meer mensen van het bestaan af. Het is dan ook niet vreemd dat de koersen van deze 2 crypto munten de afgelopen tijd explosief zijn gestegen. 

Het verleden van de Koers van Ethereum

Ethereum bestaat nog niet zo heel lang. In 2013 werd dit gelijk met andere cryptomunten opgericht en sindsdien zijn de waardes van deze munten blijven toe- en afnemen. De Ethereum koers wordt pas echt interessant als je het vergelijkt met 4 jaar geleden. Toen der tijd stind de koers nog op $8 per ETH en nu is dit al opgelopen naar ruim $1700 per ETH. Deze enorme groei heeft ervoor gezorgd dat de waarde meer dan 200x id toegenomen. Had je $1000 geïnvesteerd in 2017 dan was dit nu ruim $200000 geworden. Dat zijn flinke winsten toch? Zo denken wel meer mensen erover en daarom blijven mensen dus ook investeren in de crypto en wil iedereen geld eraan verdienen.

Ethereum en de waarde in de toekomst

De toekomst van deze digitale munt ziet er op dit moment zeer rooskleurig. Dit kan echter heel snel veranderen door kleine of grote veranderingen die uitgevoerd worden door de regering. Eeen voorbeeld zou zijn dat de regering crypto gaat verbieden en hierdoor waardes enorm afnemen. Binnen India is dit bijvoorbeeld aan de hand en is de regering aan het kijken naar een verbod op crypto. De kans dat dit de komende jaren bij ons gebeurt is echter nihil tot zeer klein. Hoe dan ook raden wij aan om geen geld te investeren dat je niet kan verliezen. Onthoud altijd dat het niet vaststaat dat je winst gaat maken en de koers snel negatief kan omslaan.