Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Audi A3

Audi lanceerde in 1996 de A3, een compacte middenklasser die tot 2010 gold als het instapmodel van de Duitse autofabrikant. Toen kwam de Audi A1 op de markt.  De Audi A3 maakt net als de Audi TT gebruik van het Golf platform overigens en is ondertussen alweer toe aan de derde generatie.

Audi A3  vanaf derde generatie met adaptive cruise control

Als we kijken naar de derde generatie van de Audi A3, dan werden er in 2012 niet extreem veel wijzigingen doorgevoerd. Wel was de A3 nu ook in een uitvoering met panoramadak beschikbaar en kreeg het een elektrische parkeerrem en adaptive cruise control. Ook werd de Audi A3 weer iets veiliger door de toevoeging van rijbaanassistentie. Ook werd met MMI-scherm verplaatst.

Binnen een half uur een monteur bij je auto

De Audi A3 is verkrijgbaar in een 2,3,4 en 5-deurs uitvoering en in de uitvoeringen hatchback, sportback, sedan en cabriolet. De Audi A3 weet zich al jarenlang staande te houden. En dat terwijl de concurrentie toch moordend is met bijvoorbeeld de BMW 1-serie,de Opel Astra en de Peugeot 307. Mocht je met je Audi A3 onderweg zijn en te maken krijgen met pech, dan is het een prettige gedachte om te weten dat je tegenwoordig bij pech gewoon contact kunt opnemen met RoadGuards, een groep van zo’n achthonderd monteurs. 

Bel je en geef jij je locatie door, dan zal er in negen van de tien gevallen binnen dertig minuten een monteur bij je zijn om je verder te helpen. Een abonnement is niet nodig. Je betaalt voor de diensten die de monteur je levert. Opvallend is overigens dat volgens deze monteurs mensen niet goed omgaan met de autobanden spanning. Die blijkt bij het gros van de auto’s nog steeds aan de lage kant. Dit gaat ten koste van de stabiliteit.